Golf – en sport eller bara en fritidsaktivitet?

Vissa människor anser att golf bara är en fritidsaktivitet för rika människor. Uppfattningen om golf av de flesta är att ofta klubbar består av rika beskyddare och är endast på inbjudan. Ingenting kan dock vara längre ifrån sanningen golf är lika mycket en sport som fotboll, baseboll och basket. Den kan spelas av vem som helst med rätt utrustning. Spelare behöver bara betala en liten greenfee för att få tillgång till en kurs. Detta krävs för att hålla kursen. Nybörjare i golfspelet måste lära sig hur man förbättrar golfsvinget och hur man övervinner golfsvingande tröghet så att de kan slå bollen ordentligt.

En sport definieras som fysisk aktivitet som styrs av en uppsättning regler eller seder och som ofta bedriver konkurrens. Så låt oss överväga detta, Golf har en internationellt erkänd uppsättning regler och naturligtvis finns det blomstrande internationella turneringar med flera miljoner dollar som går till vinnarna.

Det är den fysiska aktiviteten att svänga golfklubborna och gå de långa banorna, varav några kan vara över 5 km långa. Den mest uppenbara muskelgruppen som används under golfsvinget är överarmarna och ryggen. Dessa muskler används i golfsvingens biomekanik. Den viktigaste muskelgruppen är kärnmusklerna som är viktiga i hållning, svängning och frigöring. Hamstringmusklerna är också mycket viktiga för hållning och förebyggande av skador under själva svängningen. En annan viktig muskelgrupp som används är underarmarna. Dessa måste tonas för att få ett bra grepp och förhindra att handleden svänger. En 18-håls golfbana är inte heller en enkel promenad. De flesta banor kan täcka kullar, särskilt om du spelar i ett annat land där terrängen inte är bekant för dig.

Så är golf en sport? Absolut. Det är inte bara en fritidsaktivitet. Det finns inte bara fysisk ansträngning, det finns konkurrens och regler som följs överallt. Så nästa gång du åker för att spela en runda golf kom ihåg att du inte bara har kul utan du är en idrottsman som spelar en fantastisk sport.

Lämna ett svar