Att spela gitarr är mer än en fritidsaktivitet

Musik har alltid varit ett uttryck för en musikers innersta känslor, inte bara en hobby eller ett sätt att fylla på extra tid. Människor kan hävda något annat, men det är det som skiljer en som inte vet hur man spelar musik och en som gör det. Att lära sig spela gitarr är ett bra ställe att börja på och rekommenderas starkt av följande skäl.

En produktiv fritidsaktivitet

En av de bästa sakerna med att spela ett musikinstrument är att du aldrig kan bli uttråkad när du fyller din fritid genom att spela musik. Som föräldrar eller lärare brukade säga, ”upptagna händer är glada händer.”

Att lära sig spela gitarr kräver lite tid, men det lönar sig när det gäller sociala evenemang. Om en person blir tillräckligt bra på det kan de till och med använda sin skicklighet i att spela gitarr för att göra intryck i skolan eller på arbetsplatsen. Och de kan till och med tjäna lite extra pengar genom att utföra eller handleda. Att spela gitarr är en av de fritidsaktiviteter som ger utdelning på lång sikt, vilket gör det till en värdefull livsförmåga. Detta kan vara ett mer pragmatiskt sätt att definiera fördelarna med att ha en musikalisk hobby. Men även om du ignorerar de praktiska orsakerna (som stressreducering) är det en värdefull underhållning att spela ett instrument.

Bygga självförtroende

Det finns dock andra fördelar med att investera tid och ansträngning för att lära sig spela gitarr förutom pengar och sociala nådar. Att bygga förtroende är en av dem.

Att lära sig och behärska någon annan speciell skicklighet, till och med en så enkel som att spela gitarr, kan förbättra vårt sätt att se oss själva. När vi blir mer skickliga i det vi gör får vi mer förtroende för vår skicklighet i den frågan. Detta nyförvärvade förtroende kan spridas till andra aspekter av våra liv. Att lära oss spela gitarr kan sedan bygga upp vårt självförtroende när det gäller vårt självvärde, våra sociala färdigheter och till och med vår förmåga i skolan eller på jobbet. Detta förtroende kommer i sin tur att driva oss framåt för att uppnå större saker i livet.

Healing Therapy

Som tidigare nämnts är musik ett av de mest tillförlitliga sätten att uttrycka de känslor som vi har låst djupt inne i oss. Dessa känslor driver inte bara vår musikaliska talang utan läker oss också inifrån.

Detta uttryck är i sig terapeutiskt för de sår vi bär i livet. Genom att låta dessa uttryck flyta fritt från gitarrsträngarna tillåter vi oss att identifiera dessa känslor som våra egna och att bättre förstå dem. Musiken som kommer från en gitarr kan också vara en pålitlig metod för att ventilera olika känslor som flaskas in i oss. Vi kan sedan släppa och konfrontera vår sorg, glädje, hat, kärlek, ilska och nöjdhet genom musiken vi spelar. Genom att göra det kommer vi att kunna se vad som driver oss, och att hjälpa oss att hantera vilka problem vi har vid den tiden.

Lämna ett svar