Hur man planerar fritidsaktiviteter

Fritid är ofta ett av de områden som försummas eller förbises. Det är en så viktig aspekt av våra liv. Fritid ger oss varje möjlighet att återuppliva, föryngra och få välbehövlig energi för det arbete som vi gör.

Fritid kan dock vara ett område i våra liv som sätts på brännaren. Vi tar oss inte tid att fokusera på oss själva eller våra familjer. Ibland kan familj och barn också störa våra egna personliga behov. Det går utöver att vilja balansera.

Ta följande steg för att utveckla din fritidsplan:

  1. Skapa en lista över de aktiviteter du älskar (kanske är det saker du brukade göra och inte gör längre.)
  2. Cirkla de fem bästa aktiviteterna som du vill bedriva.
  3. Lista de resurser du behöver och de resurser du har.
    Till exempel, om en av dina inringade aktiviteter är att åka kajak och du inte har en kajak, är det en resurs som du behöver. Kanske är din plan initialt att hyra en kajak för att prova den innan du köper en kajak.
  4. Skapa en plan för att utföra var och en av dina fem bästa aktiviteter. Lista var och en av de saker som du behöver göra för att få fritidsaktiviteten att hända. Listan kan se ut, aktivitet, semester i Italien, identifiera reseföretag, datum, starta besparingsplan för att ha råd, göra bokningar och så vidare. Det kan finnas många steg inom en aktivitet och det är bra.
  5. Välj en fritidsaktivitetsplan för att börja arbeta med idag och ta ditt första steg mot förbättrad fritid.

Fritidsplanering i sig kan vara kul. Du kan behöva turnébroschyrer, tidskrifter eller annat material för din planering. Dessa kan skapa spänning själva. Se till att du börjar planera din fritid idag. Inkludera stora och små aktiviteter så att du omedelbart kan integrera fritid i ditt liv. Inkludera saker som en kopp te ute eller ett ljusbelyst bad. Fritid är individuell och kan innehålla många olika saker. Det kritiska är att inkludera det !

Lämna ett svar